Single Blog Title

This is a single blog caption
20 Nis

6698 KVKK Aydınlatma Metni CLUB HOTEL KANARA KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

6698 KVKK Aydınlatma Metni

CLUB HOTEL KANARA

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ

Değerli konuklarımız ;

Kişisel verilerin korunması kapsamında hazırlanan bu aydınlatma bildirimi  ; otelimiz CLUB HOTELKANARA genelinde uygulanmakta olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde bilgilendirme amaçlıdır.

Club Hotel Kanara olarak kişisel verilerinizin korunmasının  çok önemli olduğunu biliyoruz . Bu kapsamda kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, aşağıda belirtilen amaçlar ve sınırlar kapsamında işlemekte ve buna uygun gerekli idari ve teknik tüm önlemleri almaya büyük özen gösteriyoruz. Bu nedenle “Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Bildirimi “ aracılığıyla  KVK kanunu çerçevesinde kişisel verilerinizi işleme ve siz değerli konuklarımızın 6698 sayılı kanunda ve GDPR regülasyonundan doğan haklarınız hakkında sizleri bilgilendirmek istemekteyiz

1. İşlediğimiz Kişisel Verileriniz

Club Hotel Kanara konuğu olan sizler ve/veya aile üyeleriniz hakkında aşağıdaki bilgileri istememiz gerekecektir:

• Kimlik bilgileri (örneğin ad-soyad, T.C. kimlik numarası, Pasaport Numarası gibi).

• İletişim bilgileri (örneğin telefon numarası, e-posta adresi, İletişim Adresiniz gibi).

• Kişisel bilgiler (örneğin doğum tarihi, uyruk).

• Çocuklarınıza ilişkin bilgiler (örneğin adı, doğum tarihi, yaşı).

• Kredi kartı numaranız (banka tahsilat işlemi ve rezervasyon amaçları için).

• Otele Varış ve Otele çıkış tarihleriniz.

• Tercihleriniz ve ilgi alanlarınız (örneğin sigara içilen/içilmeyen oda, tercih edilen kat, yatak takımı türü,)

• Kuruluşumuzda konaklarken veya konakladıktan sonra sorularınız/yorumlarınız.

• Size daha iyi hizmet verebilmemiz, sağlığınızı gözetmemiz ve sağlığınız için gerekli olduğunda işlemek zorunda olduğumuz hassas nitelikteki sağlık verileri (örneğin kan grubu, geçirilen hastalıklar, alerjen durumlar, Spor aktivitelerine engel olacak rahatsızlığınızın bulunup bulunmadığı vb.) 18 yaşından küçük kişiler hakkında toplanan bilgiler ad, uyruk ve doğum tarihiyle sınırlıdır ve bu bilgiler bize yalnızca bir yetişkin tarafından verilebilir. (Metin içerisinde yukarıda sayılı verilerin hepsi birlikte “Kişisel Veri” olarak anılacaktır.)

2. Kişisel Verilerinizin Elde Edilme Zamanı

Kişisel veriler, aşağıdakiler ve çeşitli durumlarda toplanabilir:

1. Otel etkinlikleri :

• Oda rezervasyonu.

• Otele giriş ve ödeme.

• Otele Varış ve Otele çıkış tarihleriniz.

• Bir konaklama sırasında otel barında veya restoranında yeme/içme.

• İstekler, şikâyetler ve/veya anlaşmazlıklar.

• Rezervasyonlarınız ( Düğün, Toplantı ve Diğer Organizasyonlarda ).

• Öneri ve anket formlarında.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde kişisel verilerin işlenmesi kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

– Pazarlama programlarına veya etkinliklerine katılım:

• Müşteri anketlerine katılma (örneğin Konuk Memnuniyeti Anketi)

• E-posta üzerinden teklif ve promosyonlar almak için bültenlere abone olma.

– Üçüncü taraflardan bilgi iletimi:

• (Çalışıldığında )Tur operatörleri, seyahat acenteleri, GDS rezervasyon sistemleri ve diğerleri üzerinden yaptığınız rezervasyonlar aracılığı ile tesislerimize iletilen bilgiler.

– İnternet aktiviteleri:

• Club Hotel Kanara web sitelerine bağlantı (IP adresleri, tanımlama bilgileri)

• Online formlar (online rezervasyon, anketler, sosyal ağlardaki Club Hotel Kanara  sayfaları, Facebook oturum açma vb. gibi ağ üzerinden oturum açma sistemleri).

Kişisel Verilerinizin İşlenme Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Bildiri’min 3. maddesinde belirtilen amaçlar çerçevesinde, otelimizde sunulan konaklama ve diğer hizmet süreçlerinin yürütülebilmesi ve/veya Otel’in yasal yükümlülükleri dahil tüm yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi  adına Kişisel Verileriniz aşağıdaki yöntem ve vasıtalar ile Otel’in ilgili yetkili birimleri tarafından otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir ve işlenebilmektedir:

Kişisel başvurularınızda elden, Otel’e ait web siteleri vasıtasıyla, elektronik postayla, postayla, referanslar aracılığıyla veya varsa Otel’in çalıştığı çözüm ortakları ve tedarikçiler (Örneğin seyahat acenteleri, tur şirketleri, rezervasyon siteleri) ve/veya internet siteleri, sosyal medya hesapları aracılığı ile.

• Farklı şekillerde (yüz yüze, telefon, telekonferans, video konferans, faks vb) yapılabilecek görüşmeler sırasında edinilen bilgiler ile.

Kişisel verileriniz; 6698 Sayılı Kanun’un 5. Maddesinde yer alan aşağıdaki hukuki sebeplerle işlenmektedir;

I.  Açık rızanızın bulunması,

II. Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

III. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız halinde veya rızanıza hukuki geçerlilik tanınmayan sizin yahut bir başkasının hayat veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

IV. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla ilgili olarak kişisel veri işlenmesi,

V. Hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması,

VI. İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

VII. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,,

VIII. Sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek ve açık rızanız alınmak kaydıyla, meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması,

Özel Nitelikteki Sağlık Verileriniz açık rızanıza bağlı olarak veya Kanun’un 6. Maddesinde sayılı koşulların gerçekleşmesi halinde işlenmektedir. Kişisel verileriniz; 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu, Vergi Usul Kanunu, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer yasal mevzuat uyarınca işlenmektedir.

Club Hotel Kanara  Kişisel Verilerinizin işlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, AB veri koruma mevzuatları ( GDPR ) ve KVKK başta olmak üzere ilgili yasal mevzuatta belirtilen veri işleme ilkelerine ve yükümlülüklerine uygun davranmaktadır.

3. Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 6. maddesinde, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski taşıyan ve özel nitelikli” olarak belirlenen kişisel veriler ;

ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek – vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir. Otelimiz özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi bakımından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 6. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmekte ve bu verilerin korunmasına büyük önem göstermektedir

Club Hotel Kanara  olarak özel nitelikli kişisel verilerinizi, KVK Kurulu tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir biçimde aşağıdaki durumlarda işlemektedir:

1. Açık Rızanızın Bulunması Durumunda

İçinde bulunduğunuz şartları Otelimiz ile paylaşarak kendinize özelleştirilmiş hizmet talep edebilmekte ve bu amaçla özel nitelikli verilerinizi paylaşabilmektesiniz. (Örneğin boyun fıtığı nedeniyle ince yastık istenmesi, kalp rahatsızlığı nedeniyle giriş katta oda talep edilmesi, alerji nedeniyle alerjen gıda içermeyen bazı yiyecekleri hazırlamamızın istenmesi ve tesiste sunulan hizmetlerden faydalanmak için gerekli olan sağlık koşullarını sağlayıp sağlamadığınıza dair karar verilebilmesi amacı ile diğer  sağlık bilgileriniz vb.).

Otelimiz içerisinde açık rızanız ile alınan bu sağlık bilgileri hizmet aldığınız tesis içerisinde sadece sorumluların görebileceği şekilde  sınırlama yapılmıştır. Sizlerin özel nitelikli verilerini paylaşarak tanımladığınız ihtiyaçlarınıza yönelik özelleştirilmiş hizmet sunabilmemiz ve sizlerin bu ihtiyaçlarınızı gelecekte de hatırlayarak tekrar aynı hizmetleri sunabilmemiz için Otelimiz, özel nitelikli verilerinizi ancak ilgili açık rızanızı alarak ve sadece konuklarımızın daha rahat ve güzel bir tatil yapmaları kapsamında toplama amacına hizmet etmesi için işleyecektir. Özel nitelikli bu verileriniz kurum içi diğer çalışanlarımız veya 3. Taraflar ile asla paylaşılmaz. Özel nitelikli bu verilerin korunması amacı ile gerekli tüm idari ve teknik önlemler alınarak  verilerin korumasına büyük özen gösterilmektedir.

2. Açık Rızanızın Bulunmaması Durumunda

Hassas nitelikteki sağlık verileriniz dışındaki özel nitelikli kişisel verileriniz sadece ilgili kanunlarda öngörülen hallerde işlenebilmektedir. Sağlığınızla ilgili hassas nitelikli özel kişisel verileriniz ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmektedir. Bunun dışında açık rızanız alınmadan sağlık verileriniz ancak açık rızanızın alınmayacağı durumlarda ( Kaza geçirmeniz, Açık rızanızı beyan edemeyecek düzeyde hastalanmanız, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda ) sadece sağlık kuruluşları ile paylaşılabilmektedir.

4. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları:

Kişisel verileriniz Otelimizin güvenliğinin tesisi ve Otelimizce konuklarımıza  sunulmuş olan hizmetlerimizden yararlanmanız, Otelimiz erişim kayıtlarının yönetimi, kanun ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacı ile 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme koşulları  ve kurumumuzun yasalarca  belirlenen yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacı ile aşağıdaki amaçlar ile işlenmektedir.

1. Konuklarımıza  karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmek.

2. Oda rezervasyonlarını ve konaklama isteklerini yönetmek:

• Yasal belgeleri muhasebe standartlarına uygun bir şekilde oluşturmak, Faturalama hizmetlerini yönetmek ve saklamak.

Otel konaklamanızı yönetmek:

• Hizmet kullanımlarınızı izlemek (bar, restoran vb.)

Odalara erişimi yönetmek:

• Oteldeki konaklamaları sırasında uygunsuz davranışlarda bulunan konuklara yönelik listelerin iç yönetimi (agresif ve antisosyal davranışlar, otel sözleşmesine uyulmaması, güvenlik düzenlemelerine uyulmaması, hırsızlık, hasar veya ödemeyle ilgili olaylar).

• Pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek, markamızı tanıtmak.

• İhtiyaçlarınızı daha iyi karşılamak için ürünlerimizi ve hizmetlerimizi uyarlamak ve geliştirme.

• Size gönderdiğimiz ticari teklifleri ve promosyon mesajlarını özelleştirmek.

• Açık rızanızın olduğu durumlarda Club Hotel Kanara (ve bağlı kuruluşları tarafından oluşturulan )yeni hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek.

• Konaklama öncesinde, sırasında ve sonrasında konuklarımızla olan ilişkilerimizi yönetmek.

Hedeflenen iletişimleri göndermek amacıyla rezervasyon geçmişine ve konukların  seyahat tercihlerine dayalı olarak segmentasyon işlemlerini gerçekleştirmek.

• İstatistik ve ticari puanlar geliştirmek ve raporlama gerçekleştirmek.

• Yeni veya eski müşterilerin tercihlerini bilmek ve kişiselleştirilmiş hizmet sunmak.

• Açık rızanızın olduğu durumlarda size bültenler, promosyonlar ve turizm, otel veya hizmet teklifleri göndermek veya sizinle telefondan iletişime geçmek.

• Bülten, promosyon, turizm teklifleri ve memnuniyet anketleri aboneliğinden çıkma isteklerini yönetme.

• İtiraz etme hakkını dikkate almak ve itiraz süreçlerini yönetmek.

Söz konusu oteli etkileyen ciddi olayların (doğal felaketler vb.) gerçekleşmesi halinde Otelimizde kalan kişileri aramak için özel telefon hizmetlerinden yararlanmak.

• Anket yapmak ve anket ile müşteri yorumlarını analiz etmek.

• İddiaları/şikayetleri yönetmek.

• Özellikle aşağıdaki alanlarda Otelimizin web siteleri kullanımınızı güvence altına almak ve geliştirmek:

• Gezinmeyi geliştirmek.

• Güvenlik ve sahtekârlık önleme sistemleri uygulamak.

1774 Sayılı Kimlik Bilgilendirme kanunu çerçevesindeki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi.

• İlgili diğer mevzuatların getirdiği yükümlülükleri yerine getirmek. (örneğin İSG Faaliyetleri, Vergi usul Kanunu Yükümlülükleri vb.)

Bunun dışında kişisel verilerinizin işlenmesindeki önde gelen  amacımız siz değerli konuklarımızın hizmetlerimizden daha fazla ve kesintisiz olarak yararlanması sonucu , sizleri daha iyi ağırlayarak en güzel ve ayrıcalıklı bir tatili yaşamanızı sağlamaktır.

5. Kişisel Verilerinizin Yurtiçi veya Yurtdışı Aktarımı

Otel bünyesinde hizmetlerin sağlanması amacıyla Kişisel verileriniz Club Hotel Kanara tarafından kullanılmakta ve saklanmaktadır .

Kişisel verileriniz, yurtiçinde ve yurtdışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, bulut bilişim gibi) hizmet veren kuruluşlar, işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan finans kuruluşları, hukuk ve benzeri alanlarda destek alınan danışmanlık firmaları, Otel’in faaliyetleri ile ilgili sair alanlarda destek veren üçüncü kişilere ve belirlenen amaçlarla, iş ortaklarımıza ve yetkili kurum ve kuruluşlara Otelimiz teknik birimlerinin kontrolünde gerekli güvenlik önlemleri alınarak kontrollü ve sınırlı olacak şekilde (yurt içinde) aktarılabilmektedir ve/veya erişime açılabilmektedir.

Verilerinizin yurt içi aktarılması esnasında Otel’imiz tarafından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde tüm yükümlülükler yerine getirilmektedir. Yasal yükümlülükler çerçevesinde ve gerekmesi halinde Kişisel Verileriniz devlet kurumlarına, yargı organlarına, uluslararası sözleşmelerle kurulmuş yabancı misyonlara (büyükelçilikler, konsolosluklar vs.) aktarılabilmektedir.

6. Kişisel Verilerinizin İşlenme Süresi

Kişisel Verilerinizi, ilgili mevzuatta bu verilerin saklanması için öngörülen bir süre var ise bu sürenin sonuna kadar, böyle bir süre belirlenmemiş ise işlendikleri amaç için gerekli olan süre sonuna kadar işlenecektir. Bu sürelerin dolması halinde Kişisel Verileriniz re’sen veya talebiniz üzerine derhal mevzuat kurallara uygun şekilde silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir. Bu süre içerisinde Kişisel Verilerinizde bir değişiklik olması durumunda kayıtlarınızın güncel ve doğru tutulabilmesi Club Hotel Kanaraya bilgi verme yükümlülüğünüz bulunmaktadır.

7. Otel Tesislerinin Kamera ile Gözetimi

Club Hotel Kanara tesisinin giriş ve çıkışları, koridorlar, ortak alanlar ve tesislerin dış cepheleri tesis güvenliği, misafirlerimizin güvenliği ve iş sağlığı ve güvenliği amacıyla kameralar ile görüntülenmekte ve belirtilen alanlarda kamera simgesi bulunmaktadır. Bu görüntülere ilişkin olarak da Anayasa ve KVKK hükümlerince haklarınızın saklı olduğunu belirtmek isteriz. Kamera ile gözetim ve kaydın amacı; iş yerinde gerçekleşmesi olası, özellikle hırsızlık gibi bir takım eylemlerin ve suçu işleyenlerin belirlenebilmesidir . Bu kayıtlara yalnızca Otel’in yetkili birimleri tarafından erişilebilmektedir. Kayıtlar, güvenlik amaçları ile 21 gün süre ile muhafaza edilmekte olup, sürenin bitiminde imha edilmektedir.

8. KVK Kanunu kapsamında Veri Sahibi Olarak Haklarınız (Madde 11)

KVKK 11. Maddesi uyarınca Otelimize başvurarak;

a) Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

f) Kanun ilgili maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizi silinmesini veya yok edilmesini isteme,

g) (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

h) İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme,

Haklarınız bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi belirtir bir yazı ile imzalı bir şekilde, Club Hotel Kanara adına Sazlı Köyü altı Assos yolu üzeri Ayvacık/Çanakkale /TÜRKİYE adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, şirketimiz bünyesinde bizzat müracaat ederek talep formumuzu doldurabilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili müracaatı kanara@hotelkanara.com adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

 

Leave a Reply